Background
Hoofdstuk 2 Highlights

De hoogtepunten

Next Level Innovation Award

Tijdens de Potato Europe 2013 heeft HZPC de Innovation Award gewonnen met de inzending: ‘Het aardappelschap van de toekomst’. Het schap zorgt voor aardappelen die langer vers blijven door het gekoelde schap en groene lampen die groenverkleuring van de aardappelen tegengaat.

Introductie Perupa’s

Nieuw en geheel voor de superfoodtrend van nu, is het concept Perupa’s. De rassen Blue Star, Magenta Love en Violet Queen zijn specialty rassen. Zij worden onder de merknaam Perupa’s op de markt gebracht. Een aantal Perupa-rassen hebben een hoger aandeel anthocyanen (antioxidant).

Lees meer

HZPC volledig over op 100% groene energie

Per januari 2015 gebruiken we in Nederland alleen nog 100% groene energie, afkomstig van duurzame energiebronnen.

Lees meer

Publicatie eerste duurzaamheidverslag

In 2014 wordt ons eerste digitale duurzaamheidsverslag over 2013 gepubliceerd.

Vergroten biodiversiteit

In 2012/2013 zijn er 8 nieuwe rassen toegevoegd aan de rassenlijst.

Lees meer

Start pilotproject voedselprogramma Egypte

Voor het verhogen van welzijn van de lokale gemeenschap rondom proefvelden in ontwikkelingslanden, wordt een schooltuin pilot in Egypte gestart, met als doel dat kinderen groenten mee naar huis kunnen nemen.

Lees meer

Martzen ten Klooster | research analyst plant pathology (onderzoeksanalist)   

Samenwerking Voedselbank

HZPC is een samenwerking gestart met de Voedselbank Noord-Oost Nederland. We leveren per jaar 18.000 kg aardappelen voor voedselpakketten aan.

Lees meer

Samenwerking CIP en benefit sharing in Peru

Vanuit de doelstelling verantwoord omgaan met genetisch materiaal zijn we in Peru, onder leiding van het International Potato Center (CIP), gaan samenwerken aan de opstart van een praktisch en kleinschalig benefit sharing initiatief met en voor zogenaamde custodian boeren in de Andes.

Lees meer

Deelname Veldleeuwerik

Het aantal HZPC-telers dat deelneemt aan het duurzaamheidsprogramma van Stichting Veldleeuwerik is gegroeid van 6 naar 53 telers.

Lees meer

Andere hoofdstukken

Hoofdstuk 1 Bericht van de CEO lees dit hoofdstuk Hoofdstuk 3 Over onze organisatie lees dit hoofdstuk Hoofdstuk 4 Duurzaamheid in onze organisatie lees dit hoofdstuk Hoofdstuk 5 HZPC en medewerkers lees dit hoofdstuk Hoofdstuk 6 De aardappel: het beste uit de grond lees dit hoofdstuk Hoofdstuk 7 Zorg voor het milieu lees dit hoofdstuk Hoofdstuk 8 Werken aan voedselzekerheid lees dit hoofdstuk Hoofdstuk 9 Maatschappelijke betrokkenheid lees dit hoofdstuk Hoofdstuk 10 Over dit verslag lees dit hoofdstuk

terug naar de beginpagina